ClickCease
MacBook Pro Aşırı Isınma Sorunu

Mac dizüstü bilgisayarlar ulusal ve uluslararası güvenlik standartlarında belirlenen tüm sıcaklık limitlerine uygundur. Güvenlik ve bilgisayarı tutma ile ilgili kullanım kılavuzu yönergelerini izlediğinizden emin olun. 

Mac dizüstü bilgisayarlarda, bilgisayarınızın içindeki sıcaklık değişikliklerini saptayan algılayıcılar bulunur. Mac dizüstü bilgisayarınızda fanlar varsa, bunlar kritik bileşenleri soğutmak üzere otomatik olarak çalışmaya başlar. 

Aşağıda çalışma sıcaklığını yönetmenize yardımcı olacak bazı ipuçları sağlanmıştır:

  • Tüm Mac yazılım güncellemelerini ve mevcut tüm firmware güncellemelerini yüklediğinizden emin olun.
  • Mac dizüstü bilgisayarınızı 10°C ila 35°C (50°F ila 95°F) arası ortam sıcaklıklarında kullanın. Park edilmiş araçlardaki sıcaklıklar bu aralığı aşabileceğinden Mac dizüstü bilgisayarınızı aracınızda bırakmayın. Ayrıca, Mac dizüstü bilgisayarınızı bağıl nemin %0 ila %95 (yoğuşmasız) arasında olduğu yerlerde kullanın.
  • Mac dizüstü bilgisayarınızı iyi bir havalandırması olan stabil bir çalışma yüzeyinde kullanın. Mac dizüstü bilgisayarınızı yatakta, yastık üzerinde veya örtü altında kullanmayın.
  • Klavyenin üzerine herhangi bir nesne koymayın. 
  • Mac dizüstü bilgisayarınızda havalandırma delikleri varsa bunların içine herhangi bir şey koymayın. 
  • Yalnızca Apple onaylı güç adaptörlerini kullanın. Güç adaptörünün aşırı ısınmasını önleme adımlarını uygulayın.

Mac dizüstü bilgisayarınız yoğun hesaplamalar yapmasını gerektiren işler yapılmadığı zamanlarda bile ısınıyorsa veya fan uzun bir süre çalışıyorsa CPU etkinliğini kontrol etmek için Etkinlik Monitörü'nü kullanın. CPU yükünü ciddi miktarda artıran hatalı çalışan işlemler olup olmadığına bakın ve Spotlight'ın sabit sürücünüzde dizin oluşturmakta olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca MacBook'unuzdaki Sistem Yönetim Denetleyicisi'ni (SMC) de sıfırlamanız gerekebilir.

Dizüstü bilgisayarınızın sıcaklığını ölçen üçüncü taraf uygulamalar kullanıyorsanız, bunların dış kasa sıcaklığını ölçmediğini bilmeniz önemlidir. Kasa sıcaklığı çok daha düşüktür. Olası donanım sorunlarını tanılamak için hiçbir zaman üçüncü taraf uygulamaları kullanmayın.

Mac dizüstü bilgisayarınızın çalışma sıcaklığı ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız Apple ile irtibat kurun. Ayrıca, bir Apple Store'u veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı'nı da ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar:

Bu içerik hakkında herhangi bir yorum bulunmuyor. İlk yorum yazan siz olun.

Yorum Yazın

Whatsapp ile hemen Tıkla,Konuş

Biz Sizi Arayalım

Lütfen iletişim bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.

İletişim Bilgilerimiz

Whatsapp ve email yoluyla kolayca iletişime geçin. 0530 822 34 87 [email protected]
Sosyal Medya